3 грудня -Міжнародний день інвалідів .
Він спрямований на привернення уваги суспільства і громадськості до актуальних проблем інвалідів Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре.
На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти.
У цьому році в наш клас прийшов навчатися хлопчик із захворюванням ДЦП. Звуть його Карпович Микита. Йому важко пересуватися, але намагається вже ходити без костилів. Не все гаразд буває і в навчанні. Перед учнями 6-Б класу стало завдання - допомогти Микиті, щоб він зміг почувати себе захищеним, пристосуватися до самостійного життя у суспільстві.
Кожен день у житті Микити наповнений прагненням пристосовуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, приносити радість собі та оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає його. Головне для нього , що життя, є і воно продовжується.
Теж ми прагнемо бути щасливі
Попри всі ваші щирі жалі.
Ми – такі, як усі, тільки звикніть,
Не глузуйте й сльозу не роніть.
Як нам хочеться іноді крикнуть,
Що ваш погляд пекуче болить!
Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги.
Ввесь клас бажає Микиті здоров’я і обіцяє допомагати йому у буденному житті.
21 жовтня учні
6-б класу відправилися на екскурсію у майстерню карамелі, де отримали майстер-клас з виготовлення цих солодощів.

Про те, як готують карамель сьогодні, було
цікаво дізнатись дітям . Майстри
відкрили секрет напису слів усередині кожної цукерки. У невеликій
кімнаті карамельниці розкачують щойно зварену суміш на столах з підігрівом, бо
карамель готують при дуже високій температурі — плюс 70 градусів. Усе тут
роблять, як у давнину, — лише руками. Школярі
побачили усі етапи виробництва цих
солодощів та спробували власноруч
виготовити смачні карамельки.
Комментариев нет:
Отправить комментарий