вторник, 28 марта 2017 г.

Екскурсія на МК "Запоріжсталь"


Учні 7-Б класу школи-інтернату «Джерело» разом з класним керівником Супрун Міленою Володимирівною  продовжують  працювати над проектом «Потужні підприємства міста Запоріжжя та їх вплив у навколишнє середовище». В рамках  цього проекту школярі відвідали МК «Запоріжсталь». У спецодязі, пошитому спеціально для цих екскурсій, а також в касках і захисних окулярах школяры побували в мартенівському цеху, на сталеплавильному виробництві, лінії безперервного травлення в цеху холодної прокатки № 1 і в зоокутку, розташованому біля управління залізничного транспорту підприємства. Крім того, діти відвідали сквер імені Віталія Сацького, де зробили фотографії на пам'ять.

МК «Запоріжсталь» - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль. Основними споживачами продукції комбінату є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

 В ході екскурсії начальник управління охорони навколишнього середовища Інна Холіну розповіла дітям про масштабні проекти модернізації, які реалізуються комбінатом з метою скорочення техногенного навантаження на місто. Одним з таких об'єктів є нова сучасна лінія соляно-кислотного травлення НТА-4 в цеху холодної прокатки №1, яка дозволить повністю ліквідувати скидання промислових вод в р. Дніпро і на 83% скоротити викиди парів сірчаної кислоти в атмосферу
Автор: Супрун М.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий