пятница, 14 октября 2016 г.

День захисника України

 З 2015 року в офіційному календарі України з'явилося нове державне свято – День захисника України. Воно встановлено 14 жовтня з метою вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.
14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва), а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. І свято Покрови, і День Українського козацтва, і тепер ще й нове державне свято - День захисника України дуже близькі нашому серцю, бо ми, українці, – наймиролюбніша нація. 
Не дивлячись на те, що свято День захисника України тільки започатковано, його відзначення у 8 класі пройшло досить широко.
Навчальний тиждень почався з підготовки до цього свята, дівчата об'єднавшись підготували насичену та розважальну програму для хлопців створившу презентацію та приготувавши смаколики. 13 жовтня діти провели захід "День захисника України", склавши самостійно сценарій свята, конкурсу програму.
Актуальність проведення таких заходів очевидна, адже День захисника України уособлюється у таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина».
Актив 8 класу

Комментариев нет:

Отправить комментарий