четверг, 24 ноября 2016 г.

Година пам’яті до дня вшанування загиблих під час голодомору 1932-33р.


  То був  страшний  навмисний злочин,
   Такого ще земля не знала,
           Закрили Україні очі
                  І душу міцно зав”язали…


У  минулому столітті в Україні були голодомори: 1921-1922, 1932-1933,1947років.
Найстрашніший та найжорстокіший голод був у 33 році.
Минуло з того часу 80років , мільйони синів і доньок України, мільйони невинних  людей наших рідних і близьких були без жалю винищені Голодомором. Тоталітарнийкомуністичний режим свідомоспланував і здійснивтерорнашого нам хотіливинестивироксмерті.
  80років тому мільйонисинів і доньокУкраїни, мільйониневинних  людей, мільйони наших рідних і близькихбули без жалю винищені Голодомором. Тоталітарний  комуністичний режим свідомо  спланував  і  здійснив террор нашого народу голодом
.Голод – це не тільки смерть, це  знищення  моралі, втрата ідеалів, занепад культури.  Пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ століття.
 Сьогодні на нашому столі кожен день є свіжий, запашний  хліб -  білий, чорний, сірий, на всі смаки. Вас частують батьки печивом, тістечками, булочками, тож пам’ятайте цю хвилину і цінуйте хліб як святиню. Хвилина пам’яті  з запаленими свічками нехай назавжди нагадує біль нашого народу,щоб це ніколи не повторилося.



Хай світло від свічки у небо летить
Хоча б одну душу зігріє в цю мить
Щоб душа ця загублена спокій знайшла
І увічність до Бога вона відійшла.

Година пам’яті до дня вшанування  загиблих під  час  голодомору 1932-33р. була проведена у 9-А,9-Б кл. вихователем Арзамасковою Ларисою Миколаївною.

Комментариев нет:

Отправить комментарий