пятница, 3 ноября 2017 г.

Методичне об'єднання класних керівників

Першого листопада 2017 року у школі-інтернаті «Джерело» відбулося II  засідання методичного об'єднання класних керівників, яке проходило у формі педагогічного діалогу.

 Тема засідання: «Формування національно-патріотичної компетентності учнів».
 Виступили:

      1.  Засоріна  Ольга Володимирівна, голова методичного об'єднання, з доповіддю на тему: «Формування національно-патріотичної компетентності учнів в сучасних умовах».
      Вона вказала на те, що метою патріотичного виховання є виховання свідомого громадянина, патріота, вироблення і зміцнення свідомості українців, гордості за свою Вітчизну, її історію, традиції, готовності захищати її свободи.

            2.  Васильєва Тетяна Святославівна, класний керівник 11 класу, яка відвідала обласні семінари з національно-патріотичного виховання, вона ознайомила присутніх з інноваційними формами і методами формування національної свідомості, патріотизму, загальнолюдських цінностей у школярів.
 Вона вказала, яким повинен бути сучасний підхід до патріотичного виховання молоді. Патріотизм на даний момент є нагальною потребою держави, якій необхідно, щоб діти стали патріотами і забезпечили Україні гідний місце в цивілізованому світі.
Патріот -  це не той, хто говорить красиві слова про Україну, прикрашає дійсність, а той, хто бачить труднощі, помилки, невирішені проблеми, той, хто готовий долати перешкоди, зв'язати свою долю з долею Вітчизни.

         3.   Сапальова Наталія Григорівна , Флюр Юлія Олександрівна, Панфілова Ганна Михайлівна, Стешенко Ірина Миколаївна, які розповіли про свої форми і методи роботи, які застосовують для реалізації виховних цілей національно-патріотичного виховання. Це виховні години, бесіди, квести, зустрічі, круглі столи, інтернет-кафе, КВК, диспути, вікторини, турніри.  Класні керівники обмінялися досвідом щодо питань виховання у школярів патріотизму  у сучасних умовах.


Сучасна школа вимагає докорінного переосмислення парадигми виховання, оновлення змісту, форм і методів духовного становлення особистості на основі гуманізації життєдіяльності учня, створення сприятливих умов для самореалізації у різних видах творчої діяльності. Такими словами завершила засідання голова МО класних керівників Засоріна О.В.




Автор: Засоріна О.В.
Рекомендовано для блогу МО класних керіваників

Комментариев нет:

Отправить комментарий